Hazenpeper

Heerlijk stoofgerecht van hazenachterbout en donker bier. Daar kan hachee niet aan tippen!

410 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 2 uur wachten

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Pel de ui en snipper fijn. Spoel de hazenbouten af met koud water en dep droog met keukenpapier. Bestrooi de bouten met peper en zout. Verhit in een grote braadpan 2/3 van de boter en bak de bouten in porties in ca. 10 min. rondom bruin. Neem de bouten uit de pan.

  2. Bak de spekreepjes en ui ca. 3 min. zachtjes in het achtergebleven bakvet. Roer de bloem erdoor en bak kort mee. Schenk het bier, de jenever en fond erbij en breng het mengsel al roerend aan de kook. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de hazenbouten, tijm, laurier, helft van de suiker en peper toe. Stoof de hazenbouten afgedekt in ca. 2 uur gaar. Keer af en toe.

  3. Pel intussen de sjalotjes en halveer ze. Verhit in een koekenpan de rest van de boter. Bak de sjalotjes met wat zout en de rest van de suiker in ca. 10 min. zachtjes lichtbruin. Roer de sjalotjes door de hazenpeper en stoof ca. 5 min. mee. Verwijder de tijm en laurier. Breng de hazenpeper op smaak met peper en zout.

  • combinatietipLekker met gekookte aardappels, aardappelpuree, gestoofde witlof, spruitjes of knolselderijpuree.

Hazenpeper

Heerlijk stoofgerecht van hazenachterbout en donker bier. Daar kan hachee niet aan tippen!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig