Vlees in 4 porties verdelen. Uien pellen en in halve ringen snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes van ca. 5 cm snijden. In pan boter verhitten. Vlees rondom bestrooien met zout en peper en aan beide kanten bruin bakken. Vlees uit pan op bord scheppen. Ui en paprika aan achtergebleven bakvet toevoegen en ca. 3 minuten al omscheppend bakken. Tomaten met sap en 1/2 dl water erbij schenken en aan de kook brengen. Peterselie erboven fijn knippen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Vlees terugdoen in pan en in ca. 1 1/2 uur gaar stoven. Madeira erdoor roeren en onafgedekt ca. 5 minuten meekoken. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker met gekookte aardappels.
- algemeenHoewel madeirawijn een product is van het eiland Madeira, wordt het door heel Portugal veel gebruikt.
Gerelateerde recepten
Runderlapjes met madeira

hoofdgerecht
4 personen
250 kcal
2 uur bereiden
Aan de slag
Vlees in 4 porties verdelen. Uien pellen en in halve ringen snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes van ca. 5 cm snijden. In pan boter verhitten. Vlees rondom bestrooien met zout en peper en aan beide kanten bruin bakken. Vlees uit pan op bord scheppen. Ui en paprika aan achtergebleven bakvet toevoegen en ca. 3 minuten al omscheppend bakken. Tomaten met sap en 1/2 dl water erbij schenken en aan de kook brengen. Peterselie erboven fijn knippen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Vlees terugdoen in pan en in ca. 1 1/2 uur gaar stoven. Madeira erdoor roeren en onafgedekt ca. 5 minuten meekoken. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker met gekookte aardappels.
algemeen:Hoewel madeirawijn een product is van het eiland Madeira, wordt het door heel Portugal veel gebruikt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g runderlappen
2 uien
1 rode paprika
3 eetlepels boter of margarine
0 zout en (versgemalen) peper
1 blik gepelde tomaten
4 takjes peterselie
2 teentjes knoflook
4 eetlepels Madeira