Aardappels uit de oven met schil en knoflook

Het ideale bijgerecht: aardappels uit de oven met schil én knoflook. Handig bij een diner met een grote groep.

325 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 25 min. oventijd

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Breng een pan met ruim water aan de kook. Boen ondertussen de aardappelen schoon en halveer ze. Kook de aardappelen met schil in 10-12 min. net niet gaar. Giet de aardappelen af in een vergiet en laat ze even uitdampen.

  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng de knoflook, het zout, de oregano, uienpoeder en olie in een kom. Breng op smaak met peper. Snijd de aardappels in parten en schep ze door het oliemengsel.

  3. Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze in het midden van de oven in 20-25 min. gaar en goudgeel. Schep halverwege om. 

Aardappels uit de oven met schil en knoflook

Het ideale bijgerecht: aardappels uit de oven met schil én knoflook. Handig bij een diner met een grote groep.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig