Verwarm de oven voor op 200 ºC. Boen de aardappelen schoon. Smeer de aardappelen in met de olie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Pof ze in ca. 1 uur gaar. Prik met een vork of prikker door het aluminiumfolie in de aardappelen. Als de vork er zonder weerstand in gaat, zijn de aardappelen gaar.
Snijd ondertussen de knoflook, peterselie en dille fijn. Meng alles met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet in de koelkast tot gebruik.
Vouw het aluminiumfolie open, snijd de aardappelen over de lengte in en duw ze iets open. Maak met een vork de binnenkant wat los. Schep de kruidenroom in de aardappelen, of serveer er apart erbij.
Gepofte aardappels uit de oven
Deze gepofte aardappel maak je 'gewoon' in de oven. Folie erom, de oven doet het werkt en jij maakt nog een lekkere topping van roomkaas, crème fraîche en verse peterselie.
- vegantipVervang de crème fraîche door een plantaardige variant.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Aardappel poffen
Instructievideo - 01:01 min.
Gerelateerde recepten
Gepofte aardappels uit de oven
Deze gepofte aardappel maak je 'gewoon' in de oven. Folie erom, de oven doet het werkt en jij maakt nog een lekkere topping van roomkaas, crème fraîche en verse peterselie.

bijgerecht
8 porties
215 kcal
15 min. bereiden
1 uur oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Boen de aardappelen schoon. Smeer de aardappelen in met de olie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Pof ze in ca. 1 uur gaar. Prik met een vork of prikker door het aluminiumfolie in de aardappelen. Als de vork er zonder weerstand in gaat, zijn de aardappelen gaar.
Snijd ondertussen de knoflook, peterselie en dille fijn. Meng alles met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet in de koelkast tot gebruik.
Vouw het aluminiumfolie open, snijd de aardappelen over de lengte in en duw ze iets open. Maak met een vork de binnenkant wat los. Schep de kruidenroom in de aardappelen, of serveer er apart erbij.
vegantip:Vervang de crème fraîche door een plantaardige variant.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
8 grote kruimige aardappelen
2 el extra vierge olijfolie
1 teen knoflook
7½ g verse peterselie
7½ g verse dille
200 ml crème fraîche