Gepofte aardappels van de BBQ

Gepofte aardappels van de BBQ met zure room. Het perfecte bijgerecht voor bij de barbecue!

350 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 45 min. wachten

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan. Wikkel alle aardappelen afzonderlijk in een stuk aluminiumfolie. Leg ze op het barbecuerooster en pof ze in ca. 45 min. gaar met de deksel op de barbecue. Je kunt de ingepakte aardappelen ook rechtstreeks tussen de hete kolen leggen (gebruik dan een dubbele laag aluminiumfolie). Je hebt dan geen deksel nodig en je kunt het rooster gebruiken om andere gerechten op te grillen.

  2. Snijd ondertussen de bieslook fijn.

  3. Prik met de punt van een scherp mes in de aardappelen. Gaat dit gemakkelijk, dan is de aardappel gaar. Halveer de aardappelen (met of zonder folie) en bestrijk de helften met boter. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. Verdeel de zure room erover en bestrooi met de bieslook.

  • Aardappel poffen op de barbecue

    Instructievideo - 00:33 min.

Gepofte aardappels van de BBQ

Gepofte aardappels van de BBQ met zure room. Het perfecte bijgerecht voor bij de barbecue!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig