Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en wikkel in aluminiumfolie. Pof ze in de oven in ca. 1 uur gaar. Controleer of ze gaar zijn door er met een schilmesje in te steken. Glijdt het mesje makkelijk door het kruim dan is de aardappel gaar.
Snijd de bosui in ringetjes. Verwijder de folie, snijd de bovenkant van de aardappel open en trek de aardappelhelften iets uit elkaar. Bestrooi met zout en schep in elke aardappel 1 el zure room. Verdeel de bosui erover en bestrooi met (versgemalen) peper.
Gepofte aardappel met zure room
- variatietipVarieer met de toppings: gebruik ook eens aïoli (mediterrane knoflooksaus) of crema van zongedroogde tomaten (potje 140 g).
Aardappel poffen
Instructievideo - 01:01 min.
Gerelateerde recepten
Gepofte aardappel met zure room

bijgerecht
4 personen
150 kcal
10 min. bereiden
1 uur oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en wikkel in aluminiumfolie. Pof ze in de oven in ca. 1 uur gaar. Controleer of ze gaar zijn door er met een schilmesje in te steken. Glijdt het mesje makkelijk door het kruim dan is de aardappel gaar.
Snijd de bosui in ringetjes. Verwijder de folie, snijd de bovenkant van de aardappel open en trek de aardappelhelften iets uit elkaar. Bestrooi met zout en schep in elke aardappel 1 el zure room. Verdeel de bosui erover en bestrooi met (versgemalen) peper.
variatietip:Varieer met de toppings: gebruik ook eens aïoli (mediterrane knoflooksaus) of crema van zongedroogde tomaten (potje 140 g).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 grote kruimige aardappelen
2 bosuien
125 ml zure room
Dit heb je nodig
aluminiumfolie