Gepofte aardappel met zure room

150 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 1 uur oventijd

3 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en wikkel in aluminiumfolie. Pof ze in de oven in ca. 1 uur gaar. Controleer of ze gaar zijn door er met een schilmesje in te steken. Glijdt het mesje makkelijk door het kruim dan is de aardappel gaar.

  2. Snijd de bosui in ringetjes. Verwijder de folie, snijd de bovenkant van de aardappel open en trek de aardappelhelften iets uit elkaar. Bestrooi met zout en schep in elke aardappel 1 el zure room. Verdeel de bosui erover en bestrooi met (versgemalen) peper.

  • variatietipVarieer met de toppings: gebruik ook eens aïoli (mediterrane knoflooksaus) of crema van zongedroogde tomaten (potje 140 g).
  • Aardappel poffen

    Instructievideo - 01:01 min.

Gepofte aardappel met zure room

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig