In hapjespan ui en helft van knoflook in olie fruiten. Gezeefde tomaten, wijn en visfond toevoegen en langzaam aan de kook laten komen. Vuur laag zetten en saus zonder deksel 5 min. laten sudderen. Zeevruchten en vis door saus scheppen en gerecht nog 5 min. stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen citroen schoonboenen en schil fijnraspen. In kommetje peterselie mengen met citroenrasp en rest van knoflook (= gremolata). Vispotje over vier diepe borden verdelen, bestrooien met gremolata. Lekker met stevig brood, bijvoorbeeld Pane Dolce Vita, om in het stoofvocht te dopen.
- algemeenGremolata is een mengsel van fijngehakte peterselie, citroenrasp en fijngehakte knoflook en wordt traditioneel vlak voor het opdienen over ossobucco (gestoofde kalfsschenkel) gestrooid. Maar het is ook bij dit vispotje heel smakelijk.
Gerelateerde recepten
Italiaans vispotje

hoofdgerecht
4 personen
220 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
In hapjespan ui en helft van knoflook in olie fruiten. Gezeefde tomaten, wijn en visfond toevoegen en langzaam aan de kook laten komen. Vuur laag zetten en saus zonder deksel 5 min. laten sudderen. Zeevruchten en vis door saus scheppen en gerecht nog 5 min. stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen citroen schoonboenen en schil fijnraspen. In kommetje peterselie mengen met citroenrasp en rest van knoflook (= gremolata). Vispotje over vier diepe borden verdelen, bestrooien met gremolata. Lekker met stevig brood, bijvoorbeeld Pane Dolce Vita, om in het stoofvocht te dopen.
algemeen:Gremolata is een mengsel van fijngehakte peterselie, citroenrasp en fijngehakte knoflook en wordt traditioneel vlak voor het opdienen over ossobucco (gestoofde kalfsschenkel) gestrooid. Maar het is ook bij dit vispotje heel smakelijk.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 ui
4 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 pak gezeefde tomaten
100 ml droge witte wijn
100 ml visfond
3 bakjes fruits de mer
200 g zeewolffilet
½ citroen
1 zakje verse peterselie