Witte-wijnsaus

Deze saus kun je voor veel gerechten gebruiken, maar vooral bij vis doet-ie het heel goed.

310 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de slagroom op kamertemperatuur komen. Breng in een sauspan de wijn aan de kook en laat op matig vuur in 10-15 min. tot de helft inkoken. Roer de slagroom door de wijn en laat het geheel opnieuw 10 min. inkoken tot een lichtgebonden, gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de boter in klontjes. Neem de pan van het vuur. Doe alle boterklontjes tegelijk in de pan. Klop met een garde snel door de saus, zodat de saus licht bindt. Houd de saus op vlamverdeler of au bain marie warm, maar laat niet meer koken.

  • combinatietipServeer bij gepocheerde witte vis.

Witte-wijnsaus

Deze saus kun je voor veel gerechten gebruiken, maar vooral bij vis doet-ie het heel goed.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig