Gehaktballetjes met satésaus
Aan de slag
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Beschuit verkruimelen. Gehakt mengen met beschuit, ei, sambal en zout naar smaak. Van gehakt balletjes ter grootte van golfbal draaien. In pan boter verhitten. Balletjes in ca. 15 minuten gaar en bruin bakken. Sperziebonen in weinig water in ca. 5 minuten beetgaar koken. Op smaak brengen met zout. Satésaus in steelpannetje in ca. 2 minuten al roerend verwarmen, niet laten koken. Gehaktballetjes serveren met rijst, sperziebonen en satésaus.
Gehaktballetjes met satésaus
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_012298_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
860 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Beschuit verkruimelen. Gehakt mengen met beschuit, ei, sambal en zout naar smaak. Van gehakt balletjes ter grootte van golfbal draaien. In pan boter verhitten. Balletjes in ca. 15 minuten gaar en bruin bakken. Sperziebonen in weinig water in ca. 5 minuten beetgaar koken. Op smaak brengen met zout. Satésaus in steelpannetje in ca. 2 minuten al roerend verwarmen, niet laten koken. Gehaktballetjes serveren met rijst, sperziebonen en satésaus.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)300 g snelkookrijst
1 beschuit
1 schaal half-om-halfgehakt
1 ei (M)
1 eetlepel sambal oelek
2 eetlepels boter of margarine
1 zak panklare sperziebonen
1 zak satésaus