Witlofschotel met mangochutney
Het zoete van de mangochutney past goed bij het licht bittere van het witlof.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Witlof ca. 5 min. koken, afgieten en laten uitlekken. Bereid de puree volgens gebruiksaanwijzing. In koekenpan met antiaanbaklaag gehakt rul bakken. Op smaak brengen met kerrie, zout en peper.
Vet de ovenschaal in. Leg de witlof in de ovenschaal. Verdeel achtereenvolgens de mangochutney, gehakt en puree erover. Strooi de kaas erover strooien. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 20 min.
Witlofschotel met mangochutney
Het zoete van de mangochutney past goed bij het licht bittere van het witlof.
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Witlof ca. 5 min. koken, afgieten en laten uitlekken. Bereid de puree volgens gebruiksaanwijzing. In koekenpan met antiaanbaklaag gehakt rul bakken. Op smaak brengen met kerrie, zout en peper.
Vet de ovenschaal in. Leg de witlof in de ovenschaal. Verdeel achtereenvolgens de mangochutney, gehakt en puree erover. Strooi de kaas erover strooien. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 20 min.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 stronken witlof
166 g aardappelpureemix voor ovenschotel
2 tl kerriepoeder
500 g half-om-halfgehakt
170 g mangochutney
100 g gemalen oude kaas 48+
Dit heb je nodig
ovenschaal (2l)