Gevulde courgettes
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de courgettes en snijd het vruchtvlees tot een ½ cm van de kant uit de courgettes (vruchtvlees wordt niet gebruikt).
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt ca. 2 min. Schep de ui erdoor en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper, zout en de kaneel. Snijd de abrikozen in reepjes.
Schep de rijst en abrikozen door het gehakt. Vul de courgettes hoog op met het gehakt-rijstmengsel. Bestrooi de courgettes met de kaas. Leg de courgettes op een bakplaat en plaats in de oven ca. 10 min. tot de kaas is gesmolten.
Gevulde courgettes
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de courgettes en snijd het vruchtvlees tot een ½ cm van de kant uit de courgettes (vruchtvlees wordt niet gebruikt).
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt ca. 2 min. Schep de ui erdoor en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper, zout en de kaneel. Snijd de abrikozen in reepjes.
Schep de rijst en abrikozen door het gehakt. Vul de courgettes hoog op met het gehakt-rijstmengsel. Bestrooi de courgettes met de kaas. Leg de courgettes op een bakplaat en plaats in de oven ca. 10 min. tot de kaas is gesmolten.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g basmatirijst
2 courgettes
1 ui
2 el traditionele olijfolie
250 g half-om-halfgehakt
1 tl kaneelpoeder
100 g gedroogde abrikozen zonder pit
75 g gemalen belegen kaas