Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd in dunne repen.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en paprika 5 min. Voeg het gehakt en de picadillo toe en bak 5 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de tomaten toe aan de pan en druk ze stuk met de achterkant van een lepel. Giet de mais en bonen af en roer erdoor. Laat 10 min. op laag vuur koken.
Snijd de koriander grof. Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besmeer elke wrap in het midden in de breedte met 1 el crème fraîche, laat de randen vrij. Verdeel het gehaktmengsel, koriander en de cheddar over.
Vouw de zijkanten een stukje naar binnen en rol de burrito’s op.
'Mexicaanse' burrito's met gehakt
Zin in een maaltijd met Mexicaanse invloeden? Deze burrito’s met rundergehakt, paprika, bonen en maïs zitten boordevol smaak, een combinatie van hartige en fris!
- achtergrondinfoBurrito’s worden niet door heel Mexico gegeten, alleen in de noordelijke gebieden. Daar zit er meestal alleen gestoofd vlees in, of bonen met kaas, en soms een klein beetje salsa. Die noord Mexicaanse burrito’s zijn de grens over gegaan en in de Verenigde Staten uitgegroeid tot de Tex Mex variant. Veel groter en met meer vulling. Bijvoorbeeld bonen, vlees, avocado, rijst en salsa’s.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
'Mexicaanse' burrito's met gehakt
Zin in een maaltijd met Mexicaanse invloeden? Deze burrito’s met rundergehakt, paprika, bonen en maïs zitten boordevol smaak, een combinatie van hartige en fris!

hoofdgerecht
4 personen
965 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd in dunne repen.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en paprika 5 min. Voeg het gehakt en de picadillo toe en bak 5 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de tomaten toe aan de pan en druk ze stuk met de achterkant van een lepel. Giet de mais en bonen af en roer erdoor. Laat 10 min. op laag vuur koken.
Snijd de koriander grof. Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besmeer elke wrap in het midden in de breedte met 1 el crème fraîche, laat de randen vrij. Verdeel het gehaktmengsel, koriander en de cheddar over.
Vouw de zijkanten een stukje naar binnen en rol de burrito’s op.
achtergrondinfo:Burrito’s worden niet door heel Mexico gegeten, alleen in de noordelijke gebieden. Daar zit er meestal alleen gestoofd vlees in, of bonen met kaas, en soms een klein beetje salsa. Die noord Mexicaanse burrito’s zijn de grens over gegaan en in de Verenigde Staten uitgegroeid tot de Tex Mex variant. Veel groter en met meer vulling. Bijvoorbeeld bonen, vlees, avocado, rijst en salsa’s.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 middelgrote uien
4 tenen knoflook
2 rode paprika's
3 el milde olijfolie
300 g rundergehakt
3 el picadillo
70 g tomatenpuree
400 g gepelde tomaten in blik
340 g maiskorrels in blik
620 g kidneybonen in pot
30 g verse koriander
6 tortillawraps
6 el crème fraîche
80 g geraspte cheddar