Witte-bonensoep met pasta

450 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 13 uur 30 min. wachten

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Witte bonen minstens 12 uur in koud water laten weken. Hierna afgieten en afspoelen onder koud water. Bonen in 1 uur en 30 min. gaarkoken, in vergiet onder koud water afspoelen en laten uitlekken.

  2. In (soep)pan ui 3 min. in olie fruiten. Wortel en knolselderij toevoegen en 3 min. meebakken. Wijn, azijn en tomatenblokjes toevoegen. Geheel nog 5 min. zachtjes laten koken. Hete bouillon erbij schenken. Bonen en pasta door soep roeren en ca. 8 min. zachtjes laten koken, tot pasta beetgaar is. Pittig op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier diepe borden scheppen en bestrooien met peterselie en kaas. Lekker met knapperige ciabatta en groene-olijventapenade.

Witte-bonensoep met pasta

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig