Limoen schoonboenen en schil raspen. Halve limoen uitpersen. In kom rundergehakt, limoenrasp, 1 el limoensap, sambal, sjalot, kokos, zout en peper door elkaar kneden. Gehakt in 4 gelijke porties verdelen en tot hamburgers vormen. In koekenpan olie verhitten en hamburgers op matig vuur in 8-10 min. gaar en bruin bakken, halverwege keren.
- algemeenServeer de kokosburgers op naanbrood en garneer met reepjes komkommer en verse koriander.
Aziatische kokosburger

hoofdgerecht
4 personen
275 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Limoen schoonboenen en schil raspen. Halve limoen uitpersen. In kom rundergehakt, limoenrasp, 1 el limoensap, sambal, sjalot, kokos, zout en peper door elkaar kneden. Gehakt in 4 gelijke porties verdelen en tot hamburgers vormen. In koekenpan olie verhitten en hamburgers op matig vuur in 8-10 min. gaar en bruin bakken, halverwege keren.
algemeen:Serveer de kokosburgers op naanbrood en garneer met reepjes komkommer en verse koriander.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 limoen
300 g rundergehakt
1 theelepel sambal oelek
1 sjalot
4 eetlepels geraspte kokos
0 versgemalen peper
2 eetlepels olie