Bakblik vullen met helft van volkorenmeel. Notenolie en 250 ml water toevoegen. Dan rest van volkorenmeel erover verdelen. Suiker aan één kant van bakblik erbij doen, 1/2 el zout aan de andere kant. Gist in holletje in midden strooien (niet in contact laten komen met zout of honing, dat doet werking van gist teniet). Kaas, walnoten en pompoenpitten erover verdelen. Broodbakmachine inschakelen op programma voor gewoon of knapperig brood.
- algemeenServeer dit notenbrood met (verse) groene pesto of een zachte basilicumboter. Hak 30 gram verse basilicum met 1 teentje knoflook heel fijn (in de keukenmachine). Meng er 125 gram boter en zout en peper naar smaak door.
Gerelateerde recepten
Hartig notenbrood

15 porties
190 kcal
10 min. bereiden
3 uur 30 min. wachten
Aan de slag
Bakblik vullen met helft van volkorenmeel. Notenolie en 250 ml water toevoegen. Dan rest van volkorenmeel erover verdelen. Suiker aan één kant van bakblik erbij doen, 1/2 el zout aan de andere kant. Gist in holletje in midden strooien (niet in contact laten komen met zout of honing, dat doet werking van gist teniet). Kaas, walnoten en pompoenpitten erover verdelen. Broodbakmachine inschakelen op programma voor gewoon of knapperig brood.
algemeen:Serveer dit notenbrood met (verse) groene pesto of een zachte basilicumboter. Hak 30 gram verse basilicum met 1 teentje knoflook heel fijn (in de keukenmachine). Meng er 125 gram boter en zout en peper naar smaak door.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 15 porties)
400 g volkorenmeel
2 eetlepels notenolie
1 theelepel suiker
1 zakje gedroogde gist
100 g Hollandse geitenkaas
1 zakje walnoten
1 zakje pompoenpitten
Dit heb je nodig
broodbakmachine