Verwarm de oven voor op 175 °C. Pureer de bananen met de staafmixer of een vork. Meng in een kom het meel, de suiker, de walnoten, het bakpoeder en zout naar smaak. Meng in een andere kom de bananen, de margarine, het ei en de melk. Maak een kuiltje in de kom met het meelmengsel en schep het banaanmengsel erin. Roer het banaanmengsel vanuit het midden met een garde door het meelmengsel. Verdeel het deeg over de muffinvorm en bak de muffins in het midden van de oven in 25 min. goudbruin en gaar.
- algemeenU kunt de muffins 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar ze afgedekt in een luchtdichte trommel.
Gerelateerde recepten
Bananenmuffin met walnoten

nagerecht
12 personen
295 kcal
15 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Pureer de bananen met de staafmixer of een vork. Meng in een kom het meel, de suiker, de walnoten, het bakpoeder en zout naar smaak. Meng in een andere kom de bananen, de margarine, het ei en de melk. Maak een kuiltje in de kom met het meelmengsel en schep het banaanmengsel erin. Roer het banaanmengsel vanuit het midden met een garde door het meelmengsel. Verdeel het deeg over de muffinvorm en bak de muffins in het midden van de oven in 25 min. goudbruin en gaar.
algemeen:U kunt de muffins 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar ze afgedekt in een luchtdichte trommel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
4 rijpe bananen
375 g volkorenmeel
175 g suiker
75 g walnoten
¾ zakje bakpoeder
100 ml vloeibare margarine
1 ei
2 el melk
Dit heb je nodig
staafmixer
muffinvorm met 12 holtes, ingevet