Oven voorverwarmen op 200 °C. In taartvorm boter op laag vuur laten smelten. Suiker gelijkmatig in vorm strooien en op laag vuur in ca. 10 min. lichtbruin laten kleuren. Vijgen wassen, droogdeppen en halveren. In elke helft voorzichtig walnoot duwen. Besprenkelen met likeur. Vijgen met bolle kant naar beneden in taartvorm leggen. Deegplakjes op met bloem bestoven aanrecht op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 26 cm doorsnede. Deeg op vijgen leggen en deegrand tussen vorm en vijgen duwen. In midden van oven taart in ca. 20 min. gaarbakken. Direct uit oven platte schaal op vorm leggen, samen keren (oppassen voor hete karamel!) en taart op bord laten glijden. Lekker met crème fraîche, dikke yoghurt of bolletje ijs.
Tarte tatin met vijgen en walnoten
- algemeenWie elektrisch of met inductie kookt zou problemen kunnen ervaren met het karameliseren van de suiker in de taartvorm. Maar de karamel kan ook prima eerst in een steelpannetje worden bereid.
Gerelateerde recepten
Tarte tatin met vijgen en walnoten

nagerecht
10 porties
273 kcal
25 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. In taartvorm boter op laag vuur laten smelten. Suiker gelijkmatig in vorm strooien en op laag vuur in ca. 10 min. lichtbruin laten kleuren. Vijgen wassen, droogdeppen en halveren. In elke helft voorzichtig walnoot duwen. Besprenkelen met likeur. Vijgen met bolle kant naar beneden in taartvorm leggen. Deegplakjes op met bloem bestoven aanrecht op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 26 cm doorsnede. Deeg op vijgen leggen en deegrand tussen vorm en vijgen duwen. In midden van oven taart in ca. 20 min. gaarbakken. Direct uit oven platte schaal op vorm leggen, samen keren (oppassen voor hete karamel!) en taart op bord laten glijden. Lekker met crème fraîche, dikke yoghurt of bolletje ijs.
algemeen:Wie elektrisch of met inductie kookt zou problemen kunnen ervaren met het karameliseren van de suiker in de taartvorm. Maar de karamel kan ook prima eerst in een steelpannetje worden bereid.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 porties)
50 g roomboter
75 g suiker
8 verse vijgen
16 walnoten
2 eetlepels sinaasappellikeur
5 plakjes roomboterbladerdeeg
Dit heb je nodig
dichte metalen taartvorm of boterkoekvorm (24 cm)