Knapperige kip-sesamruitjes

120 kcal

(Voedingswaarden)

55 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kipfilet in stukken snijden en met sesamzaad pureren. Ei, sherry, 2 el maizena, 1 tl zout en peper naar smaak erdoor mengen. Bord invetten met beetje olie en kipmengsel erop uitstrijken tot laag van 1 cm dik. Bord met kipmengsel in stoompan of op rekje in wok met laag kokend water zetten. Kipmengsel in 10-12 min. afgedekt gaar stomen. Kipmengsel met keukenpapier droogdeppen en iets laten afkoelen. In kommetje gember door sojasaus roeren.

  2. Kipmengsel in ruitjes van 3 x 4 cm snijden en een voor een voorzichtig door rest van maïzena wentelen. In wok of diepe koekenpan olie verhitten en kipruitjes in twee porties in 2-3 min. goudbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Kipruitjes op warme schaal leggen en serveren met dipsausje.

  • algemeenGebruik voor het stomen een stoompan of wok met stoomrekje en deksel.

Knapperige kip-sesamruitjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig