Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in stukjes. Schil en rasp de gemberwortel. Snijd de koriader grof. Maal in een keukenmachine de sjalot, rode peper, knoflook, gember, koriander, komijn, chilisaus en limoensap tot grove pasta.
Verhit in een wok of hapjespan de olie en bak de currypasta ca. 4 min. zachtjes. Roer de kokosmelk erdoor en verwarm 1 min. mee. Breng de curry op smaak met de vissaus. Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken en leg in de currysaus. Laat de vis in 5-6 min. gaar worden, draai halverwege voorzichtig.
Pittige viscurry met gember en koriander
- combinatietipLekker met witte rijst en Chinese kool.
- bewaartipVan verse gember en sereh houd je bijna altijd over. Bewaar de gemberwortel en/of sereh verpakt in een diepvrieszakje in de diepvries. Zo blijven ze minstens twee maanden goed. Gemberwortel laat zich in bevroren toestand bijzonder goed raspen.
Pittige viscurry met gember en koriander

hoofdgerecht
4 personen
265 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in stukjes. Schil en rasp de gemberwortel. Snijd de koriader grof. Maal in een keukenmachine de sjalot, rode peper, knoflook, gember, koriander, komijn, chilisaus en limoensap tot grove pasta.
Verhit in een wok of hapjespan de olie en bak de currypasta ca. 4 min. zachtjes. Roer de kokosmelk erdoor en verwarm 1 min. mee. Breng de curry op smaak met de vissaus. Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken en leg in de currysaus. Laat de vis in 5-6 min. gaar worden, draai halverwege voorzichtig.
combinatietip:Lekker met witte rijst en Chinese kool.
bewaartip:Van verse gember en sereh houd je bijna altijd over. Bewaar de gemberwortel en/of sereh verpakt in een diepvrieszakje in de diepvries. Zo blijven ze minstens twee maanden goed. Gemberwortel laat zich in bevroren toestand bijzonder goed raspen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 rode pepers
1 cm verse gemberwortel
15 g verse koriander
2 sjalotten
1 teen knoflook
½ tl gemalen komijn
2 el zoete chilisaus
1 el limoensap
3 el traditionele olijfolie
200 ml kokosmelk
2 el Thaise vissaus
600 g verse kabeljauwfilets
Dit heb je nodig
keukenmachine