Uien pellen en 1 in dunne ringen snijden en andere fijnsnipperen. In kom knoflook, rode peper, gember, currypasta en gemalen koriander door kokosmelk roeren. Vis met citroensap en zout inwrijven. In ruime pan uisnippers in 2 el olie fruiten. Kokosmengsel aanlengen met 4 el heet water en in pan schenken. Vis erop leggen en 10-15 min. sudderen tot vis gaar is en vocht is ingedikt. Intussen in koekenpan uiringen 5 min. in rest van olie fruiten. Viscurry op smaak brengen met zout en garneren met uiringen en verse koriander.
Gerelateerde recepten
Romige viscurry

hoofdgerecht
4 personen
320 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Uien pellen en 1 in dunne ringen snijden en andere fijnsnipperen. In kom knoflook, rode peper, gember, currypasta en gemalen koriander door kokosmelk roeren. Vis met citroensap en zout inwrijven. In ruime pan uisnippers in 2 el olie fruiten. Kokosmengsel aanlengen met 4 el heet water en in pan schenken. Vis erop leggen en 10-15 min. sudderen tot vis gaar is en vocht is ingedikt. Intussen in koekenpan uiringen 5 min. in rest van olie fruiten. Viscurry op smaak brengen met zout en garneren met uiringen en verse koriander.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 rode uien
2 teentjes knoflook
½ rode peper
2 tl verse gemberwortel
2 tl milde Indiase currypasta
2 tl gemalen koriander (ketoembar)
200 ml kokosmelk
600 g zeewolffilet
1 citroen
3 el olie
½ zakje verse koriander