In schaaltje komijn, koriander, knoflook, rode peper, suiker, vissaus, 2 el limoensap en olie tot marinade roeren. Vlees per soort aan satéstokjes rijgen, in platte schaal leggen en marinade erover schenken. Vlees minstens 1 uur marineren. Pinda's in droge koekenpan kort roosteren. Satésaus volgens gebruiksaanwijzing bereiden met kokosmelk, water en limoensap. Pinda's erdoor roeren.
Saté uit marinade nemen en laten uitlekken. Eventueel satésaus opnieuw zachtjes verwarmen. Grillpan verhitten. Sateetjes in porties roosteren en warmhouden: kip- en varkenssaté in 3-4 min. bruin en gaar grillen, saté van biefstuk 1 min. per kant grillen zodat vlees van binnen nog rosé is. Satésaus apart erbij serveren.
Gerelateerde recepten
Sateetjes in drie smaken

15 porties
240 kcal
35 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
In schaaltje komijn, koriander, knoflook, rode peper, suiker, vissaus, 2 el limoensap en olie tot marinade roeren. Vlees per soort aan satéstokjes rijgen, in platte schaal leggen en marinade erover schenken. Vlees minstens 1 uur marineren. Pinda's in droge koekenpan kort roosteren. Satésaus volgens gebruiksaanwijzing bereiden met kokosmelk, water en limoensap. Pinda's erdoor roeren.
Saté uit marinade nemen en laten uitlekken. Eventueel satésaus opnieuw zachtjes verwarmen. Grillpan verhitten. Sateetjes in porties roosteren en warmhouden: kip- en varkenssaté in 3-4 min. bruin en gaar grillen, saté van biefstuk 1 min. per kant grillen zodat vlees van binnen nog rosé is. Satésaus apart erbij serveren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 15 porties)
1 theelepel gemalen komijn
2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
1 teentje knoflook
1 rode peper
2 eetlepels donkere basterdsuiker
2 eetlepels Thaise vissaus
2 limoenen
4 eetlepels olie
200 g kipfilet
200 g varkenshaas
200 g biefstuk
50 g pinda's
1 pot satésaus
200 ml kokosmelk
Dit heb je nodig
satéstokjes
grillpan