Ui pellen en in dunne ringen snijden. In ruime koekenpan met antiaanbaklaag boter smelten en uiringen in 10 min. zachtjes lichtbruin bakken. Intussen aardappels schillen, in plakjes van 1/2 cm dik snijden en wassen. Plakjes in theedoek (of met dikke laag keukenpapier) goed droogdeppen. Uiringen op bord scheppen. Olie bij bakvet in pan schenken en heet laten worden. Aardappelplakjes over pan uitspreiden en afgedekt, op matig vuur in 10 min. bijna gaar laten worden. Deksel van pan nemen, gebakken uiringen toevoegen en aardappels in nog 5-10 min. aan beide kanten goudbruin en gaar laten worden. Aardappels bestrooien met zout en peterselie. Lekker bij tartaartjes.
- algemeenGebruik voor vier personen twee koekenpannen, anders liggen de aardappelplakjes op elkaar in de pan en worden ze wel gaar, maar niet allemaal mooi bruin.
Gerelateerde recepten
Gebakken aardappels met uiringen

bijgerecht
2 personen
280 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Ui pellen en in dunne ringen snijden. In ruime koekenpan met antiaanbaklaag boter smelten en uiringen in 10 min. zachtjes lichtbruin bakken. Intussen aardappels schillen, in plakjes van 1/2 cm dik snijden en wassen. Plakjes in theedoek (of met dikke laag keukenpapier) goed droogdeppen. Uiringen op bord scheppen. Olie bij bakvet in pan schenken en heet laten worden. Aardappelplakjes over pan uitspreiden en afgedekt, op matig vuur in 10 min. bijna gaar laten worden. Deksel van pan nemen, gebakken uiringen toevoegen en aardappels in nog 5-10 min. aan beide kanten goudbruin en gaar laten worden. Aardappels bestrooien met zout en peterselie. Lekker bij tartaartjes.
algemeen:Gebruik voor vier personen twee koekenpannen, anders liggen de aardappelplakjes op elkaar in de pan en worden ze wel gaar, maar niet allemaal mooi bruin.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
1 ui
1 eetlepel boter
500 g vastkokende aardappels
1 eetlepel olie
2 takjes peterselie