Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Spek in reepjes snijden. Ui pellen, halveren en in dunne halve ringen snijden. Knoflook pellen en fijnhakken. In koekenpan olie verhitten. Spek en ui ca. 4 min. zachtjes bakken, af en toe omscheppen. Aardappels schillen, wassen en in dunne plakjes snijden. In kom aardappels mengen met spek, ui en knoflook. Zout, peper en nootmuskaat erdoor scheppen. Ovenschaal invetten met helft van boter. Aardappelmengsel in ovenschaal scheppen en gladstrijken. Eierdooier loskloppen met kwark, slagroom, zout en peper. Over aardappels schenken. Rest van boter in vlokjes erover verdelen. Aardappelschotel ca. 1 uur in oven licht goudbruin en gaar bakken.
Gerelateerde recepten
Gegratineerde aardappels met kwark

bijgerecht
4 personen
475 kcal
1 uur 20 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Spek in reepjes snijden. Ui pellen, halveren en in dunne halve ringen snijden. Knoflook pellen en fijnhakken. In koekenpan olie verhitten. Spek en ui ca. 4 min. zachtjes bakken, af en toe omscheppen. Aardappels schillen, wassen en in dunne plakjes snijden. In kom aardappels mengen met spek, ui en knoflook. Zout, peper en nootmuskaat erdoor scheppen. Ovenschaal invetten met helft van boter. Aardappelmengsel in ovenschaal scheppen en gladstrijken. Eierdooier loskloppen met kwark, slagroom, zout en peper. Over aardappels schenken. Rest van boter in vlokjes erover verdelen. Aardappelschotel ca. 1 uur in oven licht goudbruin en gaar bakken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 g ontbijtspek
1 ui
1 teentje knoflook
1 el olie
750 g bloemige aardappels
½ tl nootmuskaat
1 el boter of margarine
1 ei
200 g volle kwark
1 bekertje slagroom
Dit heb je nodig
ovenschaal ca. 25 x 15 cm