In hapjespan 2 el olie verhitten en ui 2 min. zachtjes bakken. Rijst toevoegen en roeren tot rijst glazig is. Inhoud van blik tomatenblokjes erdoor scheppen en verwarmen tot vocht door rijst is opgenomen. Telkens deel van bouillon toevoegen en door rijst laten opnemen, tot na ca. 20 min. rijst beetgaar is. Intussen in koekenpan 2 el olie verhitten en worstjes rondom bruinbakken. Vuur laag draaien en worstjes in ca. 15 min. gaar laten worden. Bladeren van ijsbergsla in stukken scheuren, wassen en droogdeppen of in slacentrifuge droogslingeren. In slakom dressing roeren van rest van olie, azijn, zout en peper. Sla erdoor mengen. Risotto pittig op smaak brengen met zout en (cayenne)peper en op vier borden scheppen. Worstjes erop leggen, sla apart serveren.
- algemeenprijs per persoon 2.10 (eind april/mei 2004)
Gerelateerde recepten
Tomatenrisotto met worstjes

hoofdgerecht
4 personen
875 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
In hapjespan 2 el olie verhitten en ui 2 min. zachtjes bakken. Rijst toevoegen en roeren tot rijst glazig is. Inhoud van blik tomatenblokjes erdoor scheppen en verwarmen tot vocht door rijst is opgenomen. Telkens deel van bouillon toevoegen en door rijst laten opnemen, tot na ca. 20 min. rijst beetgaar is. Intussen in koekenpan 2 el olie verhitten en worstjes rondom bruinbakken. Vuur laag draaien en worstjes in ca. 15 min. gaar laten worden. Bladeren van ijsbergsla in stukken scheuren, wassen en droogdeppen of in slacentrifuge droogslingeren. In slakom dressing roeren van rest van olie, azijn, zout en peper. Sla erdoor mengen. Risotto pittig op smaak brengen met zout en (cayenne)peper en op vier borden scheppen. Worstjes erop leggen, sla apart serveren.
algemeen:prijs per persoon 2.10 (eind april/mei 2004)
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
150 ml olijfolie
1 kleine ui
300 g risottorijst
1 blik tomatenblokjes
750 ml kippenbouillon
2 schaaltjes Catalaanse worstjes
1 krop ijsbergsla
2 eetlepels rode-wijnazijn