Roodbaars met komkommersalade
Aan de slag
Roodbaars in 4 stukken verdelen en 1 el ketjap erover sprenkelen. Afgedekt 10 min. laten staan. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Komkommers schillen en in lengte halveren. Zaadlijsten verwijderen, en komkommers in stukken snijden. Peper opensnijden, zaadjes verwijderen en peper in reepjes snijden. Bosui in ringetjes snijden. Dressing roeren van rest van ketjap en citroensap. Peper, bosui en dressing door komkommer scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. In koekenpan of grillpan olie verhitten. Roodbaars laten uitlekken, bestrooien met zout, peper en 1 el bloem en aan beide zijden in ca. 6 min. gaarbakken. Rijst serveren met gebakken vis en komkommersalade.
Roodbaars met komkommersalade
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_012558_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Roodbaars in 4 stukken verdelen en 1 el ketjap erover sprenkelen. Afgedekt 10 min. laten staan. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Komkommers schillen en in lengte halveren. Zaadlijsten verwijderen, en komkommers in stukken snijden. Peper opensnijden, zaadjes verwijderen en peper in reepjes snijden. Bosui in ringetjes snijden. Dressing roeren van rest van ketjap en citroensap. Peper, bosui en dressing door komkommer scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. In koekenpan of grillpan olie verhitten. Roodbaars laten uitlekken, bestrooien met zout, peper en 1 el bloem en aan beide zijden in ca. 6 min. gaarbakken. Rijst serveren met gebakken vis en komkommersalade.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)2 schaaltjes roodbaarsfilet
5 eetlepels zoete ketjap
1 pak gele rijst
2 komkommers
1 rode peper
3 bosuitjes
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels zonnebloemolie