Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd of schaaf de komkommer in plakjes. Verwarm de azijn zachtjes in een steelpannetje (scherpe damp niet inademen!) en los het zout en de suiker erin op. Roer de azijn door de komkommer en laat de smaken minstens 10 min. intrekken.
Verwijder van de makreel de kop, graatjes en het vel en verdeel het visvlees in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de makreel toe en bak 10 min. mee. Breng het mengsel op smaak met de sambal, peper en zout. Serveer de makreel met de rijst en komkommersalade.
Pittige makreel met zoetzure komkommersalade
- algemeenprijs per persoon 2.20 (in juli 2004)
Gerelateerde recepten
Pittige makreel met zoetzure komkommersalade

hoofdgerecht
4 personen
830 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd of schaaf de komkommer in plakjes. Verwarm de azijn zachtjes in een steelpannetje (scherpe damp niet inademen!) en los het zout en de suiker erin op. Roer de azijn door de komkommer en laat de smaken minstens 10 min. intrekken.
Verwijder van de makreel de kop, graatjes en het vel en verdeel het visvlees in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de makreel toe en bak 10 min. mee. Breng het mengsel op smaak met de sambal, peper en zout. Serveer de makreel met de rijst en komkommersalade.
algemeen:prijs per persoon 2.20 (in juli 2004)
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g witte snelkookrijst
1 komkommer
4 el azijn
1 tl zout
2 tl kristalsuiker
2 verse gerookte makreelfilet
2 uien
1 teen knoflook
2 el traditionele olijfolie
2 el sambal oelek