Ontvel de tomaten en snijd in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de sjalotten en knoflook in 3 min. zachtjes. Voeg de tomatenstukjes en de suiker toe en bak nog 4 min. Voeg wat gemalen peper toe. Pluk de blaadjes oregano van de takjes en meng de helft door de tomatensaus.
Maak met het tablet 500 ml bouillon (per 4 personen) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de wijn en warme bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 30 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel de soep over diepe borden. Strooi de rest van de oregano over de soep.
Basisrecept verse tomatensoep
- combinatietipLekker met boerenbrood en grofgeraspte pittige kaas (bijv. grana padano).
- variatietipBasisrecept tomatensaus: Laat de bouillon in het bovenstaand recept achterwege en gebruik maar 100 ml rode wijn. Laat de tomaten 10-15 min. sudderen, tot een dikke saus ontstaat. Schep de saus over dunne plakken gesneden entrecote of biefstuk.
Basisrecept verse tomatensoep

voorgerecht
4 personen
80 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Ontvel de tomaten en snijd in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de sjalotten en knoflook in 3 min. zachtjes. Voeg de tomatenstukjes en de suiker toe en bak nog 4 min. Voeg wat gemalen peper toe. Pluk de blaadjes oregano van de takjes en meng de helft door de tomatensaus.
Maak met het tablet 500 ml bouillon (per 4 personen) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de wijn en warme bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 30 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel de soep over diepe borden. Strooi de rest van de oregano over de soep.
combinatietip:Lekker met boerenbrood en grofgeraspte pittige kaas (bijv. grana padano).
variatietip:Basisrecept tomatensaus: Laat de bouillon in het bovenstaand recept achterwege en gebruik maar 100 ml rode wijn. Laat de tomaten 10-15 min. sudderen, tot een dikke saus ontstaat. Schep de saus over dunne plakken gesneden entrecote of biefstuk.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g romatomaten
2 sjalotten
1 teen knoflook
2 el traditionele olijfolie
1 tl kristalsuiker
20 g verse oregano
1 groentebouillonblokje
500 ml kraanwater
250 ml rode wijn