Pompoensoep met appel
Aan de slag
Snijd het brood in blokjes en leg in een kom. Giet het hete water erover en laat weken. Snijd de pompoen met een scherp mes in parten. Verwijder de pitten en draden en schil de stukken pompoen. Snijd het pompoenvruchtvlees in blokjes.
Knijp het water uit het brood. Snijd de ui grof. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukken. Breng in een soeppan het brood, de pompoen, ui, appel en rozemarijn met de bouillon aan de kook. Kook de soep afgedekt 40 min. zachtjes.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verwarm het stokbrood ca. 5 min. Pureer de soep met een staafmixer. Roer de crème fraîche door de soep en breng pittig op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over borden en serveer met het stokbrood.
Pompoensoep met appel
hoofdgerecht
null personen
485 kcal
60 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het brood in blokjes en leg in een kom. Giet het hete water erover en laat weken. Snijd de pompoen met een scherp mes in parten. Verwijder de pitten en draden en schil de stukken pompoen. Snijd het pompoenvruchtvlees in blokjes.
Knijp het water uit het brood. Snijd de ui grof. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukken. Breng in een soeppan het brood, de pompoen, ui, appel en rozemarijn met de bouillon aan de kook. Kook de soep afgedekt 40 min. zachtjes.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verwarm het stokbrood ca. 5 min. Pureer de soep met een staafmixer. Roer de crème fraîche door de soep en breng pittig op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over borden en serveer met het stokbrood.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 sneetjes oud witbrood
500 ml water
1 verse pompoen
1 ui
3 Granny Smith appels
2 tl gedroogde rozemarijn
750 ml kruidenbouillon van tablet
1 afbakstokbrood
125 ml crème fraîche
Dit heb je nodig
staafmixer