Granita van vermout met kaneel

145 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 14 uur wachten

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. In pan kaneelstokjes ca. 10 uur laten weken in 1/2 liter water. Water met kaneelstokjes aan de kook brengen, suiker toevoegen en suiker al roerend laten oplossen. Pan van vuur nemen en vermout erdoor roeren. Mengsel laten afkoelen en kaneelstokjes verwijderen. Afgekoeld kaneelvocht in diepvriesdoos scheppen en in ca. 4 uur laten bevriezen. Na 1 uur ijs iedere 30 min. met vork stevig doorroeren om grote ijskristallen te voorkomen. (Of ijs volgens gebruiksaanwijzing tot ijs draaien in ijsmachine.) Granita over vier coupes verdelen. Eventueel garneren met kaneelstokje en braam.

  • algemeenEen granita is een Italiaans ijsgerecht, vergelijkbaar met een sorbet maar grover van structuur en minder zoet. Een granita wordt fijner van structuur als u het bijna bevoren ijsmengsel na twee of drie uur pureert met een staafmixer en dan nog minstens een uur in de diepvriezer stevig laat worden.

Granita van vermout met kaneel

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig