Varkensfricandeau bestrooien met zout en peper. Boter verhitten en fricandeau in ca. 5 minuten rondom bruinbakken. Ui toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes meebakken. Langs rand van pan 11/2 dl water erbij schenken en fricandeau in 30 minuten zachtjes gaar stoven. Met staafmixer ui door jus pureren. Appelblokjes, citroensap en majoraan door jus roeren en ca. 2 minuten zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Vlees in dunne plakken snijden en dakpansgewijs op platte schaal leggen. Saus apart erbij geven.
Varkensfricandeau met appelsaus

bijgerecht
8 personen
235 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Varkensfricandeau bestrooien met zout en peper. Boter verhitten en fricandeau in ca. 5 minuten rondom bruinbakken. Ui toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes meebakken. Langs rand van pan 11/2 dl water erbij schenken en fricandeau in 30 minuten zachtjes gaar stoven. Met staafmixer ui door jus pureren. Appelblokjes, citroensap en majoraan door jus roeren en ca. 2 minuten zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Vlees in dunne plakken snijden en dakpansgewijs op platte schaal leggen. Saus apart erbij geven.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
2 stukken varkensfricandeau
0 zout en peper
75 g boter
2 uien
1 grote appel
1 eetlepel citroensap
1 theelepel majoraan
Dit heb je nodig
staafmixer