Romige mosterdsoep met verse mosselen

325 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Mosselen wassen en uitzoeken, kapotte exemplaren weggooien. Mosselen in wijn koken tot schelpen open gaan. Mosselen afgieten, kookvocht opvangen. Mosselen uit schelp halen. Ongeveer 12 mooie mosselen in schelp laten zitten. In soeppan boter laten smelten, mosterd toevoegen en 1 min. meewarmen. Bloem toevoegen en goed roeren tot vaste massa ontstaat. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Met garde stevig roeren tot gebonden saus ontstaat. Opgevangen kookvocht erdoor roeren en aan de kook brengen. Room erdoor roeren en nog 1 min. laten doorkoken. Gepelde mosselen toevoegen. Bosui in ringetjes snijden. Soep in vier borden scheppen en met mosselen in schelp garneren. Met bosui bestrooien

Romige mosterdsoep met verse mosselen

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig