Breng bouillon aan de kook. Zet het vuur lager en voeg de Italiaanse kruiden, sperziebonen en snijbonen toe. Laat de soep 5 min. zachtjes koken. Halveer de tomaatjes. Roer de pasta door soep en laat 7 min. zachtjes koken.
Rasp de geitenkaas grof. Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes. Voeg de tomaatjes en olijfolie toe en verwarm soep nog 3 min. Verdeel de soep over diepe borden of kommen. Vorm een bergje van geraspte kaas in het midden van de soep. Garneer met basilicumreepjes.
- serveertipLekker met Italiaanse soepstengels ('grissini') of met verse groene pesto besmeerde sneetjes ciabatta.
Gerelateerde recepten
Lichte minestronesoep

voorgerecht
6 personen
150 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng bouillon aan de kook. Zet het vuur lager en voeg de Italiaanse kruiden, sperziebonen en snijbonen toe. Laat de soep 5 min. zachtjes koken. Halveer de tomaatjes. Roer de pasta door soep en laat 7 min. zachtjes koken.
Rasp de geitenkaas grof. Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes. Voeg de tomaatjes en olijfolie toe en verwarm soep nog 3 min. Verdeel de soep over diepe borden of kommen. Vorm een bergje van geraspte kaas in het midden van de soep. Garneer met basilicumreepjes.
serveertip:Lekker met Italiaanse soepstengels ('grissini') of met verse groene pesto besmeerde sneetjes ciabatta.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1½ l groentebouillon van tablet
½ el gedroogde Italiaanse kruiden
100 g koelverse gebroken sperziebonen
200 g verse gesneden snijbonen
250 g cherrytomaten
50 g farfalle
100 g Hollandse geitenkaas
15 g verse basilicum
1 el olijfolie extra vierge