Lasagne met ricotta, spinazie en gerookte zalm
Deze lasagne met spinazie en zalm is heerlijk romig door het gebruik van ricotta.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Doe het spinaziemengsel in een zeef en druk met een houten lepel zoveel mogelijk vocht eruit.
Schep de helft van de ricotta en de helft van de kaas door het spinaziemengsel. Breng op smaak met de helft van de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Verdeel de zalm in stukjes. Snijd de tomaten in plakjes.
Verdeel wat spinaziesaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel ¼ van de lasagnevellen, ⅓ van de rest van de spinaziesaus en ⅓ van de zalm erover. Herhaal 2x en eindig met de lasagnevellen. Klop de rest van de ricotta los met de rest van de nootmuskaat, de melk, peper en eventueel zout. Giet over de laatste lasagnelaag.
Verdeel de tomaat over de lasagne en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
Romige spinazielasagne maken
Instructievideo - 00:44 min.
Lasagne met ricotta, spinazie en gerookte zalm
Deze lasagne met spinazie en zalm is heerlijk romig door het gebruik van ricotta.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_044396_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Doe het spinaziemengsel in een zeef en druk met een houten lepel zoveel mogelijk vocht eruit.
Schep de helft van de ricotta en de helft van de kaas door het spinaziemengsel. Breng op smaak met de helft van de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Verdeel de zalm in stukjes. Snijd de tomaten in plakjes.
Verdeel wat spinaziesaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel ¼ van de lasagnevellen, ⅓ van de rest van de spinaziesaus en ⅓ van de zalm erover. Herhaal 2x en eindig met de lasagnevellen. Klop de rest van de ricotta los met de rest van de nootmuskaat, de melk, peper en eventueel zout. Giet over de laatste lasagnelaag.
Verdeel de tomaat over de lasagne en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 middelgrote ui
2 el traditionele olijfolie
600 g verse bladspinazie
250 g ricotta
75 g geraspte oude Goudse kaas 48+
1 tl gedroogde nootmuskaat
250 g warmgerookte zalmstukken
2 trostomaten
12 lasagnebladen
100 ml halfvolle melk
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)