Lasagne met ricotta
Verrassend met gegrilde courgette en ricotta. Je maakt ‘m in 30 minuten, daarna doet de oven de rest.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 1/3 van de olie in een hapjespan. Fruit hierin de ui en knoflook glazig. Schenk de tomatenblokjes erbij en laat op laag vuur zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken en bestrijk de courgette met olie, peper en zout.
Verhit de grillpan en gril de courgette mooi bruin gestreept. Snijd de peterselie fijn en roer dit samen met de helft van de kaas door de ricotta met peper en zout.
Leg een laag lasagnebladen in een met olie ingevette ovenschaal. Bedek deze met een dun laagje tomatensaus. Verdeel hier 1/3 van de courgette over en leg hierop weer een laag lasagnebladen en verdeel het ricottamengsel erover.
Herhaal de laatste stap en dek tenslotte af met de overige lasangebladen. Verdeel de rest van de courgette en kaas erover. Bak in ca. 30 min. gaar.
Lasagne met ricotta
Verrassend met gegrilde courgette en ricotta. Je maakt ‘m in 30 minuten, daarna doet de oven de rest.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_030688_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 1/3 van de olie in een hapjespan. Fruit hierin de ui en knoflook glazig. Schenk de tomatenblokjes erbij en laat op laag vuur zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken en bestrijk de courgette met olie, peper en zout.
Verhit de grillpan en gril de courgette mooi bruin gestreept. Snijd de peterselie fijn en roer dit samen met de helft van de kaas door de ricotta met peper en zout.
Leg een laag lasagnebladen in een met olie ingevette ovenschaal. Bedek deze met een dun laagje tomatensaus. Verdeel hier 1/3 van de courgette over en leg hierop weer een laag lasagnebladen en verdeel het ricottamengsel erover.
Herhaal de laatste stap en dek tenslotte af met de overige lasangebladen. Verdeel de rest van de courgette en kaas erover. Bak in ca. 30 min. gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 ui
1 knoflook
3 el traditionele olijfolie
400 g tomatenblokjes
2 courgettes
20 g verse platte peterselie
85 g geraspte oude kaas
250 g ricotta
250 g lasagnebladen
Dit heb je nodig
grillpan
ovenschaal (20 x 30 cm)