Broccolibeignets met zoete chilisaus
Aan de slag
Bloem met 1/2 tl zout boven kom zeven. Kuiltje in midden van bloem maken en dooier erin doen. Met garde dooier door bloem roeren en tegelijkertijd scheut voor scheut 150-175 ml koud water toevoegen, tot glad beslag ontstaat. Citroen schoonboenen en 2 tl van schil raspen. Rasp, sesamzaad en peper door beslag roeren. Beslag op koele plek 30 min. laten rusten.
Frituurolie verhitten tot 180 °C. Eiwit stijfkloppen en luchtig door beslag spatelen. Broccoliroosjes door beslag wentelen en in porties in 3-4 min. goudbruin frituren. Beignets met schuimspaan uit frituurolie scheppen en laten uitlekken op dikke laag keukenpapier. Broccolibeignets (lauw)warm serveren, met chilisaus erbij om te dippen.
Broccolibeignets met zoete chilisaus
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_003517_612x450_JPG.jpg)
voorgerecht
null personen
300 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Bloem met 1/2 tl zout boven kom zeven. Kuiltje in midden van bloem maken en dooier erin doen. Met garde dooier door bloem roeren en tegelijkertijd scheut voor scheut 150-175 ml koud water toevoegen, tot glad beslag ontstaat. Citroen schoonboenen en 2 tl van schil raspen. Rasp, sesamzaad en peper door beslag roeren. Beslag op koele plek 30 min. laten rusten.
Frituurolie verhitten tot 180 °C. Eiwit stijfkloppen en luchtig door beslag spatelen. Broccoliroosjes door beslag wentelen en in porties in 3-4 min. goudbruin frituren. Beignets met schuimspaan uit frituurolie scheppen en laten uitlekken op dikke laag keukenpapier. Broccolibeignets (lauw)warm serveren, met chilisaus erbij om te dippen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)125 g bloem
1 groot ei
1 citroen
3 eetlepels sesamzaad
½ theelepel versgemalen zwarte peper
300 g panklare broccoliroosjes
0 olie om te frituren
100 ml zoete chilisaus
Dit heb je nodig
frituurpan