Saffraanrisotto

Het is toch net een bordje goud, deze saffraanrisotto! Dat komt omdat de saffraan een mooie gele kleur geeft aan de rijst.

595 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Los het bouillonblokje op in het water, samen met de saffraan. Snipper de ui en rasp de kaas.

  2. Verhit ⅓ van de boter en de olie in een braadpan en fruit de ui 5 min. op laag vuur glazig. Voeg de rijst toe en bak tot de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en laat verdampen. Voeg een soeplepel hete bouillon toe aan de rijst en roer tot hij is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst romig en beetgaar is. Dit duurt ca. 25 min. Voeg de kaas toe, roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Verdeel over diepe borden en verdeel de rest van de roomboter erover.

  • achtergrondinfoTraditioneel wordt saffraanrisotto geserveerd bij ossobucco, gesudderde kalfsschenkel met fijne kruiden. Dit is een van de topgerechten uit Milaan. Kalfsentrecote is een goed alternatief.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Saffraanrisotto

Het is toch net een bordje goud, deze saffraanrisotto! Dat komt omdat de saffraan een mooie gele kleur geeft aan de rijst.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig