Spaghetti met garnalen en artisjokken
Aan de slag
Garnalen ontdooien volgens aanwijzing op verpakking. In ruim kokend water met zout spaghetti in 8-10 min. beetgaar koken. Artisjokharten in vieren snijden. In hapjespan 2 el olie verhitten en ui met kruiden 2-3 min. zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Garnalen door ui scheppen en 2 min. meebakken. Wijn erbij schenken en 2 min. laten inkoken. Artisjokken en olijven erdoor scheppen en nog 2-3 min. meewarmen. Op smaak brengen met zout. Spaghetti afgieten en 2 el olie en zwarte peper erdoor roeren. Overdoen in vier warme diepe borden en garnalen-artisjoksaus erover verdelen.
Spaghetti met garnalen en artisjokken
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_003592_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Garnalen ontdooien volgens aanwijzing op verpakking. In ruim kokend water met zout spaghetti in 8-10 min. beetgaar koken. Artisjokharten in vieren snijden. In hapjespan 2 el olie verhitten en ui met kruiden 2-3 min. zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Garnalen door ui scheppen en 2 min. meebakken. Wijn erbij schenken en 2 min. laten inkoken. Artisjokken en olijven erdoor scheppen en nog 2-3 min. meewarmen. Op smaak brengen met zout. Spaghetti afgieten en 2 el olie en zwarte peper erdoor roeren. Overdoen in vier warme diepe borden en garnalen-artisjoksaus erover verdelen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 zak gepelde, rauwe tijgergarnalen
300 g spaghetti
1 blik artisjokharten
4 eetlepels olijfolie extra vierge
2 grote uien
2 theelepels gedroogde Italiaanse keukenkruiden
2 teentjes knoflook
100 ml droge witte wijn
50 g groene olijven zonder pit
0 versgemalen zwarte peper