Tuinbonen met spekjes en tijm

Tuinbonen combineren lekker met knapperig spek. Met de toevoeging van een sjalot en tijm heb je in een kwartiertje als een mooi zomers bijgerecht op tafel staan.

185 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de tuinbonen en de takjes tijm in een laagje kokend water met zout in 5 min. bijna gaar. Snipper de sjalot zeer fijn. Bak in een droge koekenpan de spekreepjes in 2 min. bruin. Voeg de boter en sjalot toe en bak nog 3 min. zachtjes tot de sjalot glazig is.

  2. Giet de tuinbonen af; vang een deel van het kookvocht op. Schep de tuinbonen door het spek-sjalotmengsel en voeg een scheut kookvocht toe. Smoor de tuinbonen in nog 2-3 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.

  • combinatietipLekker bij gebraden kip of gegrild lamsvlees.
  • bereidingstipDeze tuinbonen kunnen ook worden ontdaan van hun stugge grijze velletje, zodat het malse felgroene binnenste boontje tevoorschijn komt. Dit heet dubbeldoppen. Kook de tuinbonen dan maar 2 min. en neem een dubbele hoeveelheid.Lekker bij gebraden kip of gegrild lamsvlees.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Tuinbonen met spekjes en tijm

Tuinbonen combineren lekker met knapperig spek. Met de toevoeging van een sjalot en tijm heb je in een kwartiertje als een mooi zomers bijgerecht op tafel staan.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig