Oven voorverwarmen op 200 °C. Nectarines wassen en langs steelaanzet halveren. Pit verwijderen. Boven kom koekjes verkruimelen. Rozijnen erdoor scheppen. Kaneelstokjes doormidden breken. 4 Vellen bakpapier (van 30 cm) uitspreiden en op elk vel 2 nectarinehelften (met bolle kant naar beneden) tegen elkaar aan leggen. Holtes opvullen met rozijnenmengsel en wijn over nectarines schenken. Kaneelstokje erop leggen. Bakpapier omhoogvouwen en aan bovenkant dichtdraaien. Pakketjes op bakplaat zetten en nectarines in oven 25 min. verwarmen. Pakketjes op borden zetten en (aan tafel) openvouwen. Eventueel rand van papier scheuren. Bol ijs naast nectarine scheppen.
- algemeenU kunt de wijn ook vervangen door cream sherry of Pedro Ximenez-sherry. De pakketjes worden dan iets zoeter van smaak.
Gerelateerde recepten
Nectarinepakketjes

nagerecht
4 personen
185 kcal
10 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Nectarines wassen en langs steelaanzet halveren. Pit verwijderen. Boven kom koekjes verkruimelen. Rozijnen erdoor scheppen. Kaneelstokjes doormidden breken. 4 Vellen bakpapier (van 30 cm) uitspreiden en op elk vel 2 nectarinehelften (met bolle kant naar beneden) tegen elkaar aan leggen. Holtes opvullen met rozijnenmengsel en wijn over nectarines schenken. Kaneelstokje erop leggen. Bakpapier omhoogvouwen en aan bovenkant dichtdraaien. Pakketjes op bakplaat zetten en nectarines in oven 25 min. verwarmen. Pakketjes op borden zetten en (aan tafel) openvouwen. Eventueel rand van papier scheuren. Bol ijs naast nectarine scheppen.
algemeen:U kunt de wijn ook vervangen door cream sherry of Pedro Ximenez-sherry. De pakketjes worden dan iets zoeter van smaak.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 nectarines
4 cantuccini
4 eetlepels rozijnen
2 kaneelstokjes
4 eetlepels zoete witte wijn
4 bollen vanilleijs
Dit heb je nodig
bakpapier