Sjalotten pellen en halveren. In koekenpan met antiaanbaklaag in 1 el olie bacon op laag vuur 3 min. uitbakken. Sjalot toevoegen en 3-4 min. fruiten. Tomaten en ansjovisfilets erdoor scheppen en alles nog 3-4 min. zachtjes bakken tot sjalot gaar is. Knoflook boven rest van olie uitpersen en geheel goed roeren. Brood aan beide zijden met knoflookolie bestrijken en in grillpan knapperig bruin roosteren. Crostini schuin doormidden snijden en op vier borden leggen. Sjalottenmengsel erop scheppen. Crostini over vier borden verdelen.
- algemeenBesmeer de warme crostini dun met Crème de Brie of Chèvre Doux geitensmeerkaas (kuipje à 100 g) en beleg de crostini vervolgens met het sjalottenmengsel.
Gerelateerde recepten
Crostini met sjalot, bacon en ansjovis

voorgerecht
4 personen
405 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Sjalotten pellen en halveren. In koekenpan met antiaanbaklaag in 1 el olie bacon op laag vuur 3 min. uitbakken. Sjalot toevoegen en 3-4 min. fruiten. Tomaten en ansjovisfilets erdoor scheppen en alles nog 3-4 min. zachtjes bakken tot sjalot gaar is. Knoflook boven rest van olie uitpersen en geheel goed roeren. Brood aan beide zijden met knoflookolie bestrijken en in grillpan knapperig bruin roosteren. Crostini schuin doormidden snijden en op vier borden leggen. Sjalottenmengsel erop scheppen. Crostini over vier borden verdelen.
algemeen:Besmeer de warme crostini dun met Crème de Brie of Chèvre Doux geitensmeerkaas (kuipje à 100 g) en beleg de crostini vervolgens met het sjalottenmengsel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
12 sjalotten
4 eetlepels olijfolie
4 plakken bacon
6 zongedroogde tomaten op olie
4 ansjovisfilets
1 teentje knoflook
4 dikke sneetjes brood
Dit heb je nodig
grillpan