Oven voorverwarmen op 200 °C. Zeezout over bodem van ovenschaal verdelen en ongepelde uien erin zetten. In oven uien in ca. 1 uur gaarpoffen. Intussen in pan wijn met suiker en peper naar smaak in 15 min. tot kwart laten inkoken tot lichte siroop. Gepofte uien uit oven nemen, iets laten afkoelen en pellen (eventueel worteltje met schaar eraf knippen). Uien in schaaltje of op bordje zetten en wijnsiroop erover schenken. Blauwaderkaas erover verdelen.
Gepofte rode ui in wijnsiroop
- algemeenBlauwaderkaas kan eventueel vervangen worden door Bettine blanc geitenkaas en verse tijmblaadjes.
Gepofte rode ui in wijnsiroop

bijgerecht
4 personen
170 kcal
20 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Zeezout over bodem van ovenschaal verdelen en ongepelde uien erin zetten. In oven uien in ca. 1 uur gaarpoffen. Intussen in pan wijn met suiker en peper naar smaak in 15 min. tot kwart laten inkoken tot lichte siroop. Gepofte uien uit oven nemen, iets laten afkoelen en pellen (eventueel worteltje met schaar eraf knippen). Uien in schaaltje of op bordje zetten en wijnsiroop erover schenken. Blauwaderkaas erover verdelen.
algemeen:Blauwaderkaas kan eventueel vervangen worden door Bettine blanc geitenkaas en verse tijmblaadjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 g grof zeezout
4 rode uien
1 flesje rode wijn
3 eetlepels suiker
100 g blauwaderkaas
Dit heb je nodig
lage ovenschaal inhoud ca. 1 liter