Satéstokjes 15 min. in koud water weken. Uien pellen en in dikke ringen snijden. In hoge mengkom met staafmixer yoghurt, knoflook, avocado, koriander en mespunt zout tot gladde dipsaus pureren. In andere kom zelfrijzend bakmeel zeven en met chilipoeder, zout en witbier tot glad beslag roeren. Aan tafel uiringen aan vorken of satéstokje steken, door beslag halen en in hete olie in 1 min. goudbruin bakken. Met yoghurtdip serveren.
- algemeenDipvariatie: Maak de yoghurtdip eens met Griekse yoghurt en verse basilicum in plaats van koriander. Vervang het chilipoeder dan door versgemalen zwarte peper.
Gerelateerde recepten
Uiringen met yoghurtdip

bijgerecht
4 personen
170 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Satéstokjes 15 min. in koud water weken. Uien pellen en in dikke ringen snijden. In hoge mengkom met staafmixer yoghurt, knoflook, avocado, koriander en mespunt zout tot gladde dipsaus pureren. In andere kom zelfrijzend bakmeel zeven en met chilipoeder, zout en witbier tot glad beslag roeren. Aan tafel uiringen aan vorken of satéstokje steken, door beslag halen en in hete olie in 1 min. goudbruin bakken. Met yoghurtdip serveren.
algemeen:Dipvariatie: Maak de yoghurtdip eens met Griekse yoghurt en verse basilicum in plaats van koriander. Vervang het chilipoeder dan door versgemalen zwarte peper.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 rode ui
1 zoete witte ui
50 ml Bulgaarse yoghurt
1 teentje knoflook
½ rijpe avocado
1 eetlepel verse koriander
50 g zelfrijzend bakmeel
1 mespunt chilipoeder
100 ml ijskoud witbier
Dit heb je nodig
staafmixer
fonduevorken of satéstokjes
fonduepan met olie