Gehakttaart met nasikruiden

Een mix van de Franse (de quiche), de Hollandse (het gehakt) en de Indonesische keuken (de oosterse ingrediënten).

500 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 25 min. oventijd

pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien.

  2. Snijd het steeltje van de rode peper uit het groentepakket. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in ringetjes. Bak in een droge braadpan het gehakt in 4 min. rul. Voeg de peper en de nasi/bamigroente toe en bak 2 min. mee. Meng ondertussen het zakje nasimix met het water, de sambal en de ketjap, voeg toe en bak 1 min. mee. Laat het gehakt-groentemengsel iets afkoelen.

  3. Klop de eieren los. Vet de ovenschaal in en bekleed de vorm met het deeg. Schep de eieren door het gehakt-groentemengsel. Schep het mengsel in de taartvorm. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en goudbruin. Serveer met de atjar.

  • Bakken met bladerdeeg

    Instructievideo - 02:21 min.

Gehakttaart met nasikruiden

Een mix van de Franse (de quiche), de Hollandse (het gehakt) en de Indonesische keuken (de oosterse ingrediënten).

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig