Paddestoelen schoonvegen en in kleine stukjes snijden. In fonduepan boter verhitten en paddestoelen met knoflook en oregano 3-4 min. op hoog vuur bakken. Bestrooien met zout en peper. Paddestoelen op bord scheppen. Wijn of bouillon in fonduepan schenken en tegen de kook aan brengen. Geraspte kaas in gedeelten met houten lepel door warme wijn of bouillon roeren, tot alle kaas gesmolten is. Maizena losroeren met cognac (of witte wijn). Maizenapapje en gebakken paddestoelen door kaas mengen en fondue al roerend laten binden. Indien nodig tl citroensap toevoegen, voor betere binding. Fonduepan op rechaud op tafel zetten. Afwisselend groenten en brood aan fonduevork prikken en in kaasfondue dippen.
- algemeenLekker om te dippen: ¿ kort gebakken (kastanje)champignons ¿ rauwe of beetgare stukjes bleekselderij ¿ partjes peer of appel ¿ in de schil gestoomde krieltjes ¿ stukjes rode of gele paprika ¿ voorgekookte ravioli ¿ stukjes bruinbrood.
- algemeenDeze kaasfondue wordt extra lekker met wat grofgehakte hazelnoten of walnoten erdoor. Rooster deze eerst kort in een droge koekenpan, dan komt de notensmaak beter tot zijn recht.
Gerelateerde recepten
Kaasfondue met paddestoelen

hoofdgerecht
4 personen
565 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Paddestoelen schoonvegen en in kleine stukjes snijden. In fonduepan boter verhitten en paddestoelen met knoflook en oregano 3-4 min. op hoog vuur bakken. Bestrooien met zout en peper. Paddestoelen op bord scheppen. Wijn of bouillon in fonduepan schenken en tegen de kook aan brengen. Geraspte kaas in gedeelten met houten lepel door warme wijn of bouillon roeren, tot alle kaas gesmolten is. Maizena losroeren met cognac (of witte wijn). Maizenapapje en gebakken paddestoelen door kaas mengen en fondue al roerend laten binden. Indien nodig tl citroensap toevoegen, voor betere binding. Fonduepan op rechaud op tafel zetten. Afwisselend groenten en brood aan fonduevork prikken en in kaasfondue dippen.
algemeen:Lekker om te dippen: ¿ kort gebakken (kastanje)champignons ¿ rauwe of beetgare stukjes bleekselderij ¿ partjes peer of appel ¿ in de schil gestoomde krieltjes ¿ stukjes rode of gele paprika ¿ voorgekookte ravioli ¿ stukjes bruinbrood.
algemeen:Deze kaasfondue wordt extra lekker met wat grofgehakte hazelnoten of walnoten erdoor. Rooster deze eerst kort in een droge koekenpan, dan komt de notensmaak beter tot zijn recht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 g gemengde paddestoelen
25 g roomboter
1 teentje knoflook
1 tl gedroogde oregano
300 ml droge witte wijn
300 g geraspte kaas
300 g geraspte extra belegen kaas
2 el maizena
3 el cognac
Dit heb je nodig
kaasfonduepan (caquelon) met rechaud