Oven voorverwarmen op 225 °C. Aardappels in 20 min. gaarkoken, afgieten en laten afkoelen. Wortel en ui over bakplaat verdelen, besprenkelen met 2 el olie en bestrooien met zout en peper. Wortel en ui in midden van oven 15 min. bakken. Appelblokjes besprenkelen met 1 el citroensap. Dressing roeren van rest van olie, rest van citroensap, mosterd, bieslook en zout en peper naar smaak. Aardappel voorzichtig omscheppen met wortel, ui, appel en haring. Dressing erover schenken.
Gerelateerde recepten
Haringsalade met geroosterde groenten

hoofdgerecht
4 personen
450 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C. Aardappels in 20 min. gaarkoken, afgieten en laten afkoelen. Wortel en ui over bakplaat verdelen, besprenkelen met 2 el olie en bestrooien met zout en peper. Wortel en ui in midden van oven 15 min. bakken. Appelblokjes besprenkelen met 1 el citroensap. Dressing roeren van rest van olie, rest van citroensap, mosterd, bieslook en zout en peper naar smaak. Aardappel voorzichtig omscheppen met wortel, ui, appel en haring. Dressing erover schenken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
700 g aardappels
600 g wortels
2 rode uien
5 eetlepels olijfolie
2 appels
3 eetlepels citroensap
1 theelepel mosterd
25 g verse bieslook
4 haringen