Kipfilet in blokjes snijden. Olie, ketjap, 1 el water en marinademix mengen, kipblokjes erdoor scheppen en 15 min. marineren. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Stoneleeks schoonmaken en in 4 stukken snijden. Sperziebonen in 8 minuten beetgaar koken. Kip en stoneleeks aan satéstokjes rijgen. Saté in grillpan in 5 min. gaarbakken. Satésaus plus 300 ml water in pan zachtjes aan de kook brengen, regelmatig roeren. Saus 1 minuut zachtjes laten doorkoken. Saté serveren met rijst, boontjes en satésaus.
Gerelateerde recepten
Kipsaté met Javaanse pindasaus

hoofdgerecht
4 personen
790 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kipfilet in blokjes snijden. Olie, ketjap, 1 el water en marinademix mengen, kipblokjes erdoor scheppen en 15 min. marineren. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Stoneleeks schoonmaken en in 4 stukken snijden. Sperziebonen in 8 minuten beetgaar koken. Kip en stoneleeks aan satéstokjes rijgen. Saté in grillpan in 5 min. gaarbakken. Satésaus plus 300 ml water in pan zachtjes aan de kook brengen, regelmatig roeren. Saus 1 minuut zachtjes laten doorkoken. Saté serveren met rijst, boontjes en satésaus.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 schaaltje kipfilet
3 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel ketjap
1 zakje satémarinademix
400 g witte rijst
1 zakje stoneleeks
1 zak sperziebonen
1 kuipje Javaanse pindasatésaus
Dit heb je nodig
8 satéstokjes
grillpan