Kipsaté met Javaanse pindasaus
Aan de slag
Kipfilet in blokjes snijden. Olie, ketjap, 1 el water en marinademix mengen, kipblokjes erdoor scheppen en 15 min. marineren. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Stoneleeks schoonmaken en in 4 stukken snijden. Sperziebonen in 8 minuten beetgaar koken. Kip en stoneleeks aan satéstokjes rijgen. Saté in grillpan in 5 min. gaarbakken. Satésaus plus 300 ml water in pan zachtjes aan de kook brengen, regelmatig roeren. Saus 1 minuut zachtjes laten doorkoken. Saté serveren met rijst, boontjes en satésaus.
Kipsaté met Javaanse pindasaus
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_013063_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
790 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kipfilet in blokjes snijden. Olie, ketjap, 1 el water en marinademix mengen, kipblokjes erdoor scheppen en 15 min. marineren. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Stoneleeks schoonmaken en in 4 stukken snijden. Sperziebonen in 8 minuten beetgaar koken. Kip en stoneleeks aan satéstokjes rijgen. Saté in grillpan in 5 min. gaarbakken. Satésaus plus 300 ml water in pan zachtjes aan de kook brengen, regelmatig roeren. Saus 1 minuut zachtjes laten doorkoken. Saté serveren met rijst, boontjes en satésaus.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 schaaltje kipfilet
3 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel ketjap
1 zakje satémarinademix
400 g witte rijst
1 zakje stoneleeks
1 zak sperziebonen
1 kuipje Javaanse pindasatésaus
Dit heb je nodig
8 satéstokjes
grillpan