Worstjes halveren. In hapjespan olie verhitten en worst op matig vuur 5 min. zachtjes bakken, regelmatig keren. Knoflook boven worst uitpersen en 1 min. meebakken. Witte bonen, kidneybonen en bevroren tuinbonen door worst scheppen. Tomatenblokjes met vocht en oregano toevoegen. Geheel in nog 10 min. zachtjes gaarstoven, af en toe omscheppen. Stoofpot pittig op smaak brengen met zout en peper. Lekker met geroosterd bruinbrood, bijvoorbeeld Fougasse de Boulogne.
- algemeenVoeg voor een pittiger smaak wat pikante paprikapoeder, chilipoeder of cayennepeper toe.
Gerelateerde recepten
Bonenstoofpot met Catalaanse worstjes

hoofdgerecht
4 personen
430 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Worstjes halveren. In hapjespan olie verhitten en worst op matig vuur 5 min. zachtjes bakken, regelmatig keren. Knoflook boven worst uitpersen en 1 min. meebakken. Witte bonen, kidneybonen en bevroren tuinbonen door worst scheppen. Tomatenblokjes met vocht en oregano toevoegen. Geheel in nog 10 min. zachtjes gaarstoven, af en toe omscheppen. Stoofpot pittig op smaak brengen met zout en peper. Lekker met geroosterd bruinbrood, bijvoorbeeld Fougasse de Boulogne.
algemeen:Voeg voor een pittiger smaak wat pikante paprikapoeder, chilipoeder of cayennepeper toe.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 schaal Catalaanse braadworstjes
2 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook
1 pot witte bonen
1 blik rode kidneybonen
1 pak tuinbonen
1 blik tomatenblokjes
1 eetlepel gedroogde oregano