Snijd de knoflook fijn. Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd de aubergines in blokjes van 3 cm. Schil de peen en snijd ook in blokjes.
Verhit de olie in een braadpan en bak de aubergine rondom bruin. Voeg de knoflook en peen toe en bak even mee. Schep de komijn en chilipoeder erdoor. Roer de gepelde tomaten met vocht, kikkererwten en suiker erdoor. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan in 15-20 min. gaarstoven. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en zout.
Auberginestoofpot met kikkererwten
Deze vegetarische stoofpot zet je binnen een half uur op tafel.
- algemeenHoud je niet zo van pittig? Gebruik dan geen of minder chilipoeder.
Auberginestoofpot met kikkererwten
Instructievideo - 03:02 min.
Gerelateerde recepten
Auberginestoofpot met kikkererwten
Deze vegetarische stoofpot zet je binnen een half uur op tafel.

hoofdgerecht
4 personen
305 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd de aubergines in blokjes van 3 cm. Schil de peen en snijd ook in blokjes.
Verhit de olie in een braadpan en bak de aubergine rondom bruin. Voeg de knoflook en peen toe en bak even mee. Schep de komijn en chilipoeder erdoor. Roer de gepelde tomaten met vocht, kikkererwten en suiker erdoor. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan in 15-20 min. gaarstoven. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en zout.
algemeen:Houd je niet zo van pittig? Gebruik dan geen of minder chilipoeder.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 teen knoflook
400 g kikkererwten in blik
3 aubergines
500 g winterpeen
4 el traditionele olijfolie
1 tl gemalen komijn
1 tl chilipoeder
800 g gepelde tomaten in blik
1 el donkere basterdsuiker