Asperges met ansjovisboter

270 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de ansjovis 15 minuten weken in lauw water en dep de filets vervolgens droog. Prak ze in een diep bord fijn en meng het citroensap en de boter erdoor. Leg de asperges op vier bordjes met de punten naar één kant. Schep naast de aspergekoppen een dot ansjovisboter. Bestrooi de asperges met peterselie.

  • algemeenAsperges koken: Schil de asperges met een dunschiller rondom van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkanten eraf. Kook de asperges 10 minuten in een ruime pan met kokend water en wat zout. Draai het vuur uit en laat de asperges in het warme vocht in nog eens 10 minuten gaar worden.
  • algemeenDe ansjovisboter is ook erg lekker op een stuk rood vlees dat kort gegrild is.

Asperges met ansjovisboter

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig