Fruit de knoflook op laag vuur in olie in een soeppan. Week intussen de saffraan in een eetlepel water en rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Schenk de bouillon en de saffraan bij de knoflook en laat zachtjes afgedekt 10 minuten koken. Breng de soep op smaak met (versgemalen) peper en garneer de soep met de geroosterde amandelen en peterselie.
Gerelateerde recepten
Knoflooksoep

voorgerecht
4 personen
75 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Fruit de knoflook op laag vuur in olie in een soeppan. Week intussen de saffraan in een eetlepel water en rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Schenk de bouillon en de saffraan bij de knoflook en laat zachtjes afgedekt 10 minuten koken. Breng de soep op smaak met (versgemalen) peper en garneer de soep met de geroosterde amandelen en peterselie.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
6 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 envelopje saffraan
2 eetlepels amandelschaafsel
750 ml kippenbouillon
0 takjes peterselie